Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Cake
  5. banaan dadel cake

banaan dadel cake

Door: joke74

  • Biologisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-06-2005

Ingrediënten


- 4 bananen
- 100 gram dadels zonder pit
- 50 gram rijstemoutstroop
- 200 gram plantaardige margarine
- 200 gram boekweitmeel
- eventueel wijnsteenzuurbakpoeder


Verder heb je nodig


Keukenmachine met goed hakmes.


Glutenvrij, suikervrij, ei vrij, lactose vrij

Ontdek meer:

Voorbereiding

- doe de bananen met de rijstemoutstroop in de Keukenmachine.
- klop de bananen met de stroop goed luchtig.
- voeg de margarine toe en klop de margarine goed door de bananen-stroop.
- voeg de dadels toe, hak deze fijn. Niet te lang, anders blijven er geen dadels meer over.
- voeg de boekweitmeel toe, maar klop dit er zo kort mogelijk doorheen.

Bereidingswijze

- vet een cakeblik in met plantaardige margarine
- doe het beslag over in het blik.
- zet de cake 80 minuten in de oven op 160 graden.

Serveertip

Ook lekker met noten of besmeer een plakje cake met notenpasta.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top