1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Beschuit

Beschuit

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2005

Ingrediënten


2 kilo volkorenmeel -
500gr muesli -
90ml bakpoeder -
5ml zout -
500ml suiker -
250gr boter -
1 liter melk -
125ml olie -
3 eieren -
10ml wijnazijn witte



Zuid-afrikaans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Volkorenmeel, muesli en bakpoeder samen mengen.
2. Boter in de lauwe melk smelten. Hierna suiker, olie en zout toevoegen. 3.
Eieren en wijnazijn samen klutsen en bij het melkmengsel voegen. 4.
Het melkmengsel bij het meelmengsel doen en dit goed kneden. 5. Van het deeg kleine deegbolletjes maken en tegen elkaar leggen in gesmeerde broodpannetjes/ovenschaal. 6. Een uur lang op 180 graden in de oven bakken. 7. Daarna uit de oven halen en even af laten koelen. 8. Dan de bolletjes uitelkaar halen en op een bakplaat leggen om in de oven uit te laten drogen. Oven op 100 graden en ongeveer 4-6 uur laten uitdrogen.

Serveertip

Als je het beschuit afgesloten bewaart, is het een aantal maanden houdbaar. Een tupperware bak is het beste!!
Dit recept is voor 6 dozijn beschuiten!!!
Tegenwoordig wordt het vaak in de ochtend als ontbijt bij de koffie of thee gesopt.


Zie ook mijn artikel: BILTONG / DROEWORS / BESKUIT



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top