Zomerstamppotje van worteltjes en rucola

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2005
  • Zomerstamppotje van worteltjes en rucola

    Zomerstamppotje van worteltjes en rucola

    Zomerstamppotje van worteltjes en rucola

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel de nieuwe aardappeletjes in koud water zo goed mogelijk schoon en snijd ze in gelijke stukken. Doe hetzelfde met de worteltjes en halveer ze. Snijd de rucola wat kleiner.

Bereidingswijze

Zet aardappels en wortels samen op met 2-3 dl water, breng ze aan de kook, voeg wat zout toe en kook aardappels en wortels op de kleine pit samen gaar in 20 minuten. Giet het kookwater af, schenk wat melk in de pan, voeg de creme fraiche toe en breng de melk aan de kook. Stamp wortels en aardappels samen tot een grove puree (waarin stukjes aardappels en wortel zichtbaar zijn) en schep de rucola erdoor. Breng het stamppotje op smaak met peper en nootmuskaat.

Serveertip

Eet bij dit stamppotje gebakken vis: haal verse visfilets (bijvoorbeeld meerval of tilapia) door wat met zout en peper gekruide bloem. Verhit in een koekenpan een stukje boter of margarine tot het schuim wegtrekt en bak hierin de visfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in 6-8 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten