1. Home
  2. Recepten
  3. Perentaart

Perentaart

Door: nvwinsberghe

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2005

Ingrediënten


200 g bloem, zout, 175 g witte basterdsuiker, 100 g koude boter, 1 ei, 4 rijpe handperen, 1 zakje geschaafde amandelen, 3 eierdooiers, 200 ml creme fraiche (lichtjes opgeklopt), 50 g bloem.


Verder heb je nodig


Lage taartvorm met 26 cm doorsnede (ingevet).


Voor 10 punten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 ?.

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout, 75 g suiker, de boter en het ei en kneed tot een soepel deeg. Rol dit deeg uit tot een ronde vorm van 30 cm doorsnede. Leg in de vorm en druk aan. Snijd het overtollig deeg weg langs de randen. Zet de vorm in de koelkast tot gebruik. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Pureer in de keukenmachine. Hak de helft van de amandelen fijn. Klop de eierdooiers met 100 g suiker romig. Klop de bloem erdoor. Spatel de creme fraiche, perenpuree en gehakte amandelen er luchtig door. Strijk dit mengsel uit over de taartbodem. Schuif de taart in het midden van de oven. Bak bruin in circa 30 - 40 min. Rooster in een koekenpan de resterende amandelen bruin en bedek hiermee de pas gebakken taart.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top