1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Door: yinske

  • Slanke keuken, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-06-2005

Ingrediënten


- 1 blik kikkererwten
- 800 ml (kippe)bouillon)
- uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1 aardappel
- 2 tl kerrie poeder
- evt. scheutje olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer


Eenvoudig, snel en gezond!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de knoflook en ui fijn en de aardappel in kleine stukjes (hoe kleiner, hoe sneller gaar!)

Bereidingswijze

-Je kunt eerst de olijfolie in een pan verwarmen om de knoflook en ui in de fruiten om vervolgens de bouillon erbij te doen. Voor degene die geen olie willen gebruiken; het is ook mogelijk om eerst de bouillon te laten koken en dan de ui en de knoflook erbij te doen.
-als de bouillon kookt, doe de aardappel erbij en de kikkererwten.
-na enkele minuten kan de kerriepoeder erbij voor een minuutje.
- haal de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer.
Klaar!

Serveertip

- Stukjes ouder brood kun je in de soep doen.
- de aardappel kan ook achterwege worden gelaten, maar dan bind de soep minder goed.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yinske
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top