1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkenssate uit Singapore

Varkenssate uit Singapore

Door: bbq-met-omalidy

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-06-2005

Ingrediënten 4 personen


Marineertijd: 1 nacht
Voorbereiding: 15 minuten
500 gr dikke hamlappen of varkenshaas
Voor de marinade:
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel sesamolie
1 theelepel suiker
2 theelepel vijfkruidenpoeder
zout

Voor de pindasaus
1 eetlepel arachideolie
2 eetlepels grof gehakte knoflook
3 eetlepels grof gehakte sjalot
2 rode chilipepers, zonder de zaadjes, fijngehakt
1 eetlepels vers geraspte gemberwortel
1 eetlepel limoen- of citroensap
2 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel suiker
1/4 liter water
175 gr geroosterde pinda?s, grof gehakt in de foodprocessor
zout en versgemalen zwarte peper



Deze sate is niet heet!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in plakjes van ca. 2 cm breed en 7 cm lang.
Roer in een grote kom alle ingredienten voor de marinade door elkaar. Zet de afgedekte kom een nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Maak de volgende dag de pindasaus.
Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en giet de olie erin. Voeg, als de olie licht begint te dampen, de knoflook, de sjalot, de chilipeper en de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg het limoen- of citroensap, de kokosmelk, de sojasaus, suiker, water en wat zout en peper toe. Laat 5 minuten koken, voeg de pinda?s toe en roer goed.
Laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg wat extra water toe als de saus te dik mocht zijn. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen (de saus wordt geserveerd op kamertemperatuur).

Week een aantal satestokjes 15 minuten in koud water. Rijg de vleesreepjes aan de spiesjes.

Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan of de ovengrill voor. Als de as van de houtskool wit van kleur is of de grill heel heet, worden de sateetjes 2 minuten per kant geroosterd.





Serveertip

Serveer met pindasaus.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bbq-met-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top