Spinaziequiche met Zalm

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.

Zomers picknick gerecht. De gerookte zalm heeft een stevige uitgesproken smaak, die wat verzacht door het bladerdeeg en de roomkaas. Quiche is warm en koud lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g verse spinazie

250 g gerookte zalm, in reepjes

7 blaadjes bladerdeed

Schep bloem of paneermeel

3 eieren losgeklopt

3 dl room

400 gram roomkaas

peper en zout

boter voor invetten springvorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 26 cm doorsnede

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat de spinazie even slinken in kokend water. Dep daarna goed droog.
Vet de springvorm met een beetje boter in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met bloem of paneermeel, dan blijft hij knapperig. Meng de eieren met de room en de roomkaas. Schep de zalm en de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Giet het mengsel in de vorm. Bak in het midden van de oven 30 minuten op 200 graden celsius. Zet de oven dan op 160 graden celsius en bak nog eens 30 minuten. De quiche is klaar als een beetje stevig aanvoelt en mooi bruin is.

Serveertip

Laat hem afkoelen en snijd hem in 8 punten.
Voor de liefhebber past hier een fruitige, soepele mild droge rose bij, gekoeld op 8-10 graden. Bijvoorbeeld Barcelo Rosado Vino de Tierra Castillo y Leon. Een heerlijk krachtige rose met zijn rijpe fruittonen en lichte kruidigheid.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

flevo_polder avatar
flevo_polder

Doorsturen

Home Recepten