Spinaziequiche met Zalm
- Nederlands, Buffet
- 30-60 min.
Zomers picknick gerecht. De gerookte zalm heeft een stevige uitgesproken smaak, die wat verzacht door het bladerdeeg en de roomkaas. Quiche is warm en koud lekker.
Ingrediënten 4 personen
500 g verse spinazie250 g gerookte zalm, in reepjes
7 blaadjes bladerdeed
Schep bloem of paneermeel
3 eieren losgeklopt
3 dl room
400 gram roomkaas
peper en zout
boter voor invetten springvorm
Benodigdheden
springvorm 26 cm doorsnedeVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat de spinazie even slinken in kokend water. Dep daarna goed droog.
Vet de springvorm met een beetje boter in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met bloem of paneermeel, dan blijft hij knapperig. Meng de eieren met de room en de roomkaas. Schep de zalm en de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Giet het mengsel in de vorm. Bak in het midden van de oven 30 minuten op 200 graden celsius. Zet de oven dan op 160 graden celsius en bak nog eens 30 minuten. De quiche is klaar als een beetje stevig aanvoelt en mooi bruin is.
Serveertip
Laat hem afkoelen en snijd hem in 8 punten.
Voor de liefhebber past hier een fruitige, soepele mild droge rose bij, gekoeld op 8-10 graden. Bijvoorbeeld Barcelo Rosado Vino de Tierra Castillo y Leon. Een heerlijk krachtige rose met zijn rijpe fruittonen en lichte kruidigheid.