Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Eggs benedict

Eggs benedict

Door: luckyjo

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2005

Ingrediënten 8 personen


8 eieren - 8 Engelse muffins - 200 gram ham - Voor de Hollandse saus : 60 ml witte-wijnazijn - 3 zwarte peperkorrels - 1 laurierblaadje - 2 eierdooiers - 125 gram gesmolten boter - 1 theelepel citroensap



Ontdek meer:

Voorbereiding

Hollandaisesaus : Doe de azijn, peperkorrels en laurierblad in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Giet de azijn door een zeefje in een kommetje en laat het afkoelen. Maak met de Blender een glad mengsel van de eierdooiers. Laat de motor lopen en voeg geleidelijk 1 theelepel gesmolten boter toe aan de eierdooiers. Deze moet kokend heet zijn. Laat de motor lopen tot het mengsel dik begint te worden. Voeg dan, terwijl de motor loopt, telkens 2 theelepels van het azijnmengsel, afgewisseld met 22 theelepels van de resterende gesmolten boter toe, tot de saus dik wordt en alle boter en azijn zijn verwerkt. Roer het citroensap erdoor.

Bereidingswijze

Pocheer de eieren in porties, zonder deksel, tot ze de gewenste gaarheid hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd intussen de muffins doormidden en rooster ze knapperig en lichtbruin. Leg op elk bord twee muffinhelften. Leg op een helft een plakje ham. Bedek dit met een ei en de Hollandse saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top