Kip met Rode Wijn-Roomsaus
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
recept meegenomen vanuit zuid-afrika
lekker bij BBQ of op camping
Ingrediënten
VOOR KIP:Kook 2 kippen in laurier, folie, ui, zout en peper. Laat afkoelen en ontbeen de kip en verdeel in groter stukken.
VOOR SAUS:
1 e olie - 1 groot ui, fijn - 1 t kerrie - 1 grote glas rode wijn - 1 medium glas water - 1 laurierblad - 1 vol e tomatenpuree - 3 vol t abrikozenjam - genoeg mayonaise om saus dik te maak - 4 e onverzoete stijve slagroom
Bereidingswijze
1. Fruit ui in olie. 2. Voeg kerrie erbij en bak even aan. 3. Voeg nu de water, rode wijn, laurierblad, tomatenpuree en abrikozenjam erbij en kook. 4. Voeg nu citroensap erbij en kook verder voor 5 min. 5. Laat mengsel goed afkoellen. 6. Meng nu de slagroom en mayonaise erdoor. 7. Pak kip op slabladeren op een grote serveerschaal. 8. Verdeel saus over koude kip en graneer met halve perzikens uit blik en toefjes peterselie