Zigeunersaus

  • Balkan, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2005

Een saus die snel gemaakt is en uitstekend past bij gegrilde gerechten zoals;lamskoteletten, vleesspies, biefstuk, kotelet, schnitzel enz.

Deel dit recept

Ingrediënten
25 gram margarine,1 fijngesneden ui,een paar rookspekjes,? fijngesneden Spaanse peper,2 fijngesneden tenen knoflook,? fijngesneden julienne van rode en groene paprika,6 in dunne plakjes gesneden champignons,? blikje tomatenpuree,2 eetlepels rode wijn,2 dl bruine saus,2 eetlepels fijngesneden peterselie,1 fijngesneden augurk,1 eetlepel kleine zilveruitjes,Extra smaakstoffen;aromat, uienpoeder, druppeltje maggi enz.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank,Mes,Koekenpan,Vork,Eetlepel,Mengbakje,Knoflookknijper,

Voorbereiding

Bewerk de grondstoffen voor als boven beschreven.* Maak eerst de bruine saus.

Bereidingswijze

1.de margarine licht verhitten in de koekenpan,2.smoor de gesneden grondstoffen licht aan,3.zet de pan naast het vuur en voeg de andere grondstoffen toe,4.breng het geheel kort aan de kook en laat het daarna afkoelen,5.laat het een poosje rijpen,6.roer het nogmaals om en proef/beoordeel naar eigen behoefte of er nog iets aan toegevoegd moet worden,7.vul een jampot op met de nog warme saus.

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 11-04-2015

Je saus recept meegenomen. Thanks. Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten