Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Ouderwetse slagroomtaart

Ouderwetse slagroomtaart

Door: ruthbrock

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2005

Ingrediënten


4 eieren, 150 gr. suiker of 160 gr. poedersuiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 1/2 eetlepel heet water, 125 gr. bloem, 35 gr. maizena, zout;
3 eetl. water, 1 eetlepel poedergelatine, 1/4 liter slagroom, poedersuiker,vanillesuiker,, goed uitgelekte ananas of andere vruchten, amandelsnippers of chocoladevlokken



Iets te vieren misschien. TUUUURLIJK...


recept uit : Etna ovengeheimen.Een oeroud receptenboekje van mijn moeder!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de eieren en klop ze los in een kom.Vul een pan met heet water en zet de deegkom erop.Voeg onder voortdurend kloppen de suiker en vanillesuiker toe. Klop tot de eieren een dikke en luchtige,lichtgele massa vormen. Schep de massa van de kanten af en toe in de kom.Neem de kom van de pan.klop nog tot de massa zo dik is dat ze met moeite in de kom gelijk vloeit.Klop 3/4 eetl. heet water door de massa.Zeef de bloem met maizena en zout(en, voor ervaren baksters: met 1 theelepel bakpoeder.) Leg deze massa op de inhoud van de kom, klop alles op lage snelheid met de Mixer door de eieren,voeg daarna nog eens 3/4 eetl. heet water toe en breng het deeg meteen over in de geprepareerde vorm.Zet deze direct op het rooster midden in de warme oven (voorverwarmen op 180 graden C.)Het deeg is gaar als een vingerindruk niet zichtbaar blijft.Baktijd: +/- 35-45 minuten. Laat het gebak even in de vorm bekoelen tot de rand van de vorm loslaat en stort daarna op een taartrooster.Kook 4 eetl. water, giet dit op de gelatine en laat de vloeistof onder af en toe omschudden geleiachtig worden.Klop de slagroom met de gezeefde poeder- en vanillesuiker en met de gelatinegelei, lepelsgewijs toegevoegd.Snij de taart eventueel in twee of drie lagen,leg hiertussen een deel van de room en de vruchten.Zet de taartdelen op elkaar, werk de rand en bovenzijde af met room.Garneer de boven zijde met vruchten en spuit er de rest van de slagroom op.plak tegen de rand amandelsnippers of chocoladevlokken

Bereidingswijze

Zie boven

Serveertip

P.s. het is een erg oud recept, dat zul je dus ook wel merken aan het taalgebruik. maar het leek me het leukst niets te veranderen. dit is echt origineel.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top