1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2005

Ingrediënten 2 personen


1 grote roodbaars - geheel en met vel
olijfolie
6 kleine takjes rozemarijn
zout naar smaak
combinatie van witte en zwarte peper en rode droge bessen (of gewoon peper)


Verder heb je nodig


Vistang waartussen je een flinke vis kan klemmen om te BBQen.


Roodbaars met rozemarijn op de BBQ
Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

Op deze wijze bereid blijft roodbaars heerlijk sappig. De smaak van deze vis blijft behouden en komt perfect tot zn recht samen met de rozemarijn. Beeld je in dat je je in het zuiden bevindt met zicht op zee en geniet!!
Smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De vis schoonmaken - laat hem heel.

Bereidingswijze

Maak aan elke zijde van de vis 2 schuine inkepingen. Stop in deze inkepingen 4 takjes rozemarijn. De overige 2 takjes in de buikholte stoppen.
De vis inolien en kruiden met een combinatie van witte en zwarte peper en rode droge bessen (of gewoon peper) en zout naar smaak.
Klem de vis tussen een vistang.
Grill op de BBQ hoog boven de witte kolen zodat de vis langzaam kleurt en gaart.
Keer regelmatig voor een mooi resultaat.

Serveertip

De visfilets van de graat halen. Lekker met een salade of tomaatjes met basilicum.
Gezien er meestal een boel verschillende gerechten op de BBQ worden gelegd, heb ik 1 vis per 2 personen voorzien. Opmerking: De takjes rozemarijn dienen enkel om smaak te geven en NIET om op te eten!! Smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top