Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

  • Belgisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2005
  • Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

    Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

    Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

Op deze wijze bereid blijft roodbaars heerlijk sappig. De smaak van deze vis blijft behouden en komt perfect tot zn recht samen met de rozemarijn. Beeld je in dat je je in het zuiden bevindt met zicht op zee en geniet!! Smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote roodbaars - geheel en met vel olijfolie 6 kleine takjes rozemarijn zout naar smaak combinatie van witte en zwarte peper en rode droge bessen (of gewoon peper)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vistang waartussen je een flinke vis kan klemmen om te BBQen.

Voorbereiding

De vis schoonmaken - laat hem heel.

Bereidingswijze

Maak aan elke zijde van de vis 2 schuine inkepingen. Stop in deze inkepingen 4 takjes rozemarijn. De overige 2 takjes in de buikholte stoppen. De vis inolien en kruiden met een combinatie van witte en zwarte peper en rode droge bessen (of gewoon peper) en zout naar smaak. Klem de vis tussen een vistang. Grill op de BBQ hoog boven de witte kolen zodat de vis langzaam kleurt en gaart. Keer regelmatig voor een mooi resultaat.

Serveertip

De visfilets van de graat halen. Lekker met een salade of tomaatjes met basilicum. Gezien er meestal een boel verschillende gerechten op de BBQ worden gelegd, heb ik 1 vis per 2 personen voorzien. Opmerking: De takjes rozemarijn dienen enkel om smaak te geven en NIET om op te eten!! Smakelijk!!!

Laatste reacties

jozefgalg avatar
jozefgalg 29-05-2005

Trice, ik neem deze roodbaars zeker mee!! Zuiderse accenten in gerechten spreken me heel erg aan. <br> Dit gerecht lijkt me geweldig van smaak.<P> Ik laat je zeker weten hoe het heeft gesmaakt!!!!<P> <b>Dank je!!!!!</><P> groetjes Harm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten