Teriyaki biefstuk

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 sirloin steaks4 eetlepels plantaardige olie2 teentjes knoflook, geplet3 cm verse gember, geschild en geraspt4 eetlepels sake4 eetlepels Mirin100 ml sojasauspeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom en voeg de 2 steaks toe.
  2. Marineer de steaks minimaal 10-15 minuten, eventueel een nacht in de koelkast als je de tijd hebt.
  3. Verhit in een wok de 4 eetlepels plantaardige olie.
  4. Wanneer de olie heet genoeg is, haal dan de steaks uit de marinade en doe deze in de wok.
  5. Bak de steaks gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
  6. Giet de rest van de marinade over de steaks en laat de saus indikken.
  7. Snij de steaks in reepjes en serveer met witte rijst, gestoomde spinazie en de saus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

christine5 avatar

Doorsturen

Home Recepten