Teriyaki biefstuk
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 sirloin steaks4 eetlepels plantaardige olie2 teentjes knoflook, geplet3 cm verse gember, geschild en geraspt4 eetlepels sake4 eetlepels Mirin100 ml sojasauspeperBenodigdheden
WokBereidingswijze
- Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom en voeg de 2 steaks toe.
- Marineer de steaks minimaal 10-15 minuten, eventueel een nacht in de koelkast als je de tijd hebt.
- Verhit in een wok de 4 eetlepels plantaardige olie.
- Wanneer de olie heet genoeg is, haal dan de steaks uit de marinade en doe deze in de wok.
- Bak de steaks gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
- Giet de rest van de marinade over de steaks en laat de saus indikken.
- Snij de steaks in reepjes en serveer met witte rijst, gestoomde spinazie en de saus.