1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken Grutjes

Gebakken Grutjes

Door: basalk

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2005

Ingrediënten 4 personen


125 gram gortgrutjes, 3/4 liter karnemelk, 15 gram bloem, 50 gram boter, 75 gram suiker, zout


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan, 2 diepe borden


Grootmoeders nagerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de diepe borden om met koud water

Bereidingswijze

Roer de grutjes en de karnemelk door elkaar in een pan met dikke bodem, roer er een snufje zout dooren breng het papje al roerend aan de kook, laat de grutjes in 25 minuten goed gaar worden onder af en toe roeren, roer dan de suiker er door, giet de pap dan in de diepe borden en laat ze koud en stijf worden, bestrooi de plakken aan beide zijden met bloem, snijd ze in het benodigde aantal punten, verhit de boter in de koekenpan en bak de punten op hoogvuur aan beide kanten goudbruin

Serveertip

Opdienen met stroop en bruine suiker (denk om de vingers)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top