1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Couscoussalade

Couscoussalade

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2005

Ingrediënten


300 gram Cous Cous
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 tot 4 eetlepels balsamico azijn
- 1 zak gebroken sperziebonen
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 plak fetakaas (200 gram)
- half zakje verse peterselie
- 50 gram zwarte olijven zonder pit



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Couscous in een kom doen en er ca 450 ml. kokend water overheen schenken. Olie en 2 eetlepels azijn en zout toevoegen.
Couscous dan 5 minuten laten wellen. In een pan met weinig water een snufje zout sperziebonen in ca. 8 minuten
laten koken, in een vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Met vork de couscous tot losse korrels losroeren.. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
Tomaatjes in stukjes snijden. Feta in blokjes snijden. Peterselie hakken en alle drie de ingredienten door de couscous roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en eventueel wat azijn.

Serveertip

Heerlijk met een frisse rose en warm stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top