Zwaantjes van soezendeeg

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
2,5 dl water
mespunt zout
50 gram boter
150 gram bloem
3 eieren
1 afgestreken theelepel bakpoeder
boter voor de bakplaat
Bloem
1/4 liter slagroom
slagroomversteviger
Poeder suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050529014037.jpg)}--

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C
Begin met het nauwkeurig afwegen van de ingredienten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Voeg in een keer de bloem erbij,blijf goed roeren.Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat en je een wit filmpje op de pan bodem ziet. Het deeg in een mengkom overdoen.2 eieren,een voor een met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen vervolgens de op dezelfde manier ei toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bakpoeder door het deeg roeren.

Bereidingswijze

Vet een bakplaat in en bestuif deze met bloem.Schep met twee theelepeltjes bergjes op de bakplaat, laat een klein beetje deeg over voor de zwaan halsjes. Tussen de soesjes voldoende ruimte laten zodat ze mooi kunnen uitrijzen. Bak ze gaar in het midden van de oven op 150 graden (goudbruin). Laat ze na het bakken op een rooster afkoelen.Knip er vervolgens het dekseltje van de bovenkant af en bewaar deze die gaan dienen als vleugels
maak van de overgebleven deeg de vormpjes van een 2 door middel van een spuitzak, op een bakplaat, laat deze goudbruin worden.
hol dan de afgekoelde soezen uit en vul ze met slagroom(die je zoals op de slagroom versteviger verpakking staat, stijf hebt geklopt), haal 1 vorm van een 2 van de bakplaat en doe die in de soes , breek het dekseltje van de soes in 2 delen en plak op de rug van de zwaan.

Serveertip

Bestrooi ze dan met poedersuiker en e.v.t. muisjes of andere decoratie.
Dit recept is niet zo moeilijk als je precies volgt wat er staat.Tip:doe de oven deur de eerste twintig minuten nooit open anders zakken ze in.Vul de soesjes pas voor het gebruik anders worden ze week.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten