Focaccia, een groot Italiaans plat brood.

  • Italiaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
25 gram verse gist,150 gram lauw water,500 gram bloem,mespuntje fijn zout,1 dl. Olijfolie,verse rozemarijnblaadjes,grof zeezout,8 zwarte olijven zonder pit,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Klein bakje,Zeef,Beslagkom,Afdekplastic,Rolstokje,Vochtige theedoek,Kwastje,Bakje met stuifbloem,

Bereidingswijze

1.los de gist op in het water,2.zeef de bloem in de beslagkom,3.meng het gistmengsel, de helft van de olie en het fijne zout er doorheen,4.kneed het tot een glad en elastisch deeg,5.laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld,6.druk de lucht uit het deeg en kneed het nogmaals door,7.rol het deeg uit tot een ronde lap van 1,5 a 2 cm dikte,8.leg de deeglap op een goed ingevette bakplaat,9.laat het deeg onder een vochtige theedoek ongeveer 30 minuten rijzen,10.maak op gelijkmatige afstanden kleine kuiltjes in het deeg, leg er een halve zwarte olijf in,11.strijk de rest van de olijfolie er overheen,12.bestrooien met grof zeezout en verse rozemarijn,13.afbakken in ongeveer .. minuten.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 11-01-2016

Lijkt me een heerlijk recept! Wij houden heel erg van Italiaans eten en dit recept past er perfect bij. Met het beleg kun je variëren zoveel je wilt. Ik neem het recept dan ook graag mee. Groetjes Lammy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten