Bloemkoolstamppot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
4 grote aardappelen,? van een bloemkool,6 plakjes ham,4 eetlepels geraspte oude kaas,8 cm. zeer dun gesneden preiringen,1 eetlepel fijngesneden peterselie,1 bouillonblokje,? dl. Room,klont boter,smaakstoffen,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank,Mes,Hoge kookpan,Steelpan,Mandoline/rasp,Stamper,Spatel,

Bereidingswijze

1.schil de aardappelen, verdeel ze in kleinere stukken, spoel ze schoon en kook ze goed gaar met een half bouillonblokje,2.snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar,3.snij de ham, prei, peterselie en rasp de kaas,3a.kook de gesneden prei even mee met de bloemkoolroosjes,4.stamp de gare aardappelen tot puree,5.roer de andere grondstoffen er doorheen,6.maak het verder op smaak af met o.a. de andere helft van het bouillonblokje,

Serveertip

1.Serveer er in ieder geval jus bij,2.Gebruik andere groenten zoals spruitjes, boontjes of groene kool in plaats van bloemkool,3.Lekker met een stuk verse worst of een speklap,4.Luxe variant; een heerlijke kalfslende,5.Croquante variant; een paar plakjes uitgebakken ontbijtspek,6.Paasvariant; spinazie en gepocheerde eieren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten