Kip-kerrie ragoutbroodjes.

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
? ltr.kippenbouillon,kerriepoeder,? kipfilet,25 g.boter,kerriepoeder,30 g.bloem,paneerbloem,eistruif,paneermeel/cornflakes,4 sneetjes casino.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 steelpannen,snijplank,mes,spatel,garde,pannenlikker,3 mengbakjes,afdekfolie.

Bereidingswijze

Deel 1. De salpicon maken. 1.breng de bouillon aan de kook, voeg een mespuntje kerrie toe, 2.spoel de kipfilet schoon met koud water, 3.voeg de kipfilet toe aan de hete bouillon, in ongeveer 20 minuten gaar laten worden, 4.maak van de boter en bloem een kerrieroux en laat deze afkoelen, 5.meng 2 dl. bouillon met de afgekoelde roux en breng het al roerende aan de kook, op smaak afmaken, 6.snij de gare kipfilet in kleine blokjes, 7.snij een paar takjes bladselderij zeer fijn, 8.meng de blokjes kippenvlees en de gesneden bladselderij door de ontstane salpicon, 9.verdeel de salpicon op een plaatje/schaaltje, dek het goed af met plastic folie, dun en vierkant zodat je het na afkoeling goed kunt verdelen,10.laat het goed afkoelen.Werkwijze.Deel 2. Van de salpicon ragoutbroodjes maken.1.bereid 3 bakjes voor om te paneren, A.met een beetje bloem, B.met losgeklopt ei(eistruif), C.met paneermeel,2.verdeel de salpicon in 8 gelijke delen,3.ontdoe de sneetjes casino van de korst, doormidden snijden,4.verdeel de ragout op de stukjes casino,5.haal het broodje door de bloem, eistruif en daarna door de paneermeel/cornflakes,6.eventueel nog een keer door ei en paneermeel,7. afbakken in de oliefrituur op 180?C

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten