Jagersaus

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Een saus die snel gemaakt is en uitstekend past bij gerechten zoals;lamskoteletten, vleesspies, biefstuk, schnitzel enz.

Deel dit recept

Ingrediënten
25 gram margarine,1 ui in fijngesneden ringen,2 fijngesneden tenen knoflook,6 in dunne plakjes gesneden champignons,1 mespuntje tijm,1 mespuntje rozemarijn,2 eetlepels Jagermeister/ Underberg,3 dl bruine saus,2 eetlepels fijngesneden peterselie,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan,Litermaat,Garde,Snijplank,Mes,Koekenpan,Vork,Eetlepel,Mengbakje,Knoflookknijper.

Voorbereiding

Bewerk de grondstoffen voor als boven beschreven.

Bereidingswijze

1.de margarine licht verhitten in de koekenpan,2.smoor de gesneden grondstoffen licht aan,3.zet de pan naast het vuur en voeg de andere grondstoffen toe,4.breng het geheel kort aan de kook en laat het daarna afkoelen,5.laat het een poosje rijpen,6.roer het nogmaals om en proef/beoordeel naar eigen behoefte of er nog iets aan toegevoegd moet worden,7.vul een jampot op met de nog warme saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten