gemarineerde champignonspies
- Vegetarisch,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-05-2005
Heerlijk op de BBQ. De gewone witte champignons lenen zich uitstekend voor dit gerecht en worden zo echte smaakbommen!
Ingrediënten
* 1 bakje kleine tot middelgrote champignons (grote champignons zijn vaak moeilijk gaar te krijgen)* 1 verse spaanse peper
* 2 teentjes knoflook
* enkele takjes verse tijm en rozemarijn
* verse bieslook
* olie die tegen verhitten kan (olijfolie is lekker maar niet alle olieen kunnen tegen hoge temperaturen!)
* evt gedroogde kruiden als paprika of cayennepeper.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 264,07 kcal |
Koolhydraten | 17,18 g |
Eiwitten | 7,99 g |
Vetten | 16,09 g |
Voorbereiding
Reinig de champignons. Laat ze wel niet in water staan want dan slorpen ze zich vol met water en kan er geen olie meer bij!
Bereidingswijze
Doe een gulle scheut olie in een kom.
Snipper het pepertje, de knoflook en de bieslook fijn en doe in de olie.
Kneus de tijm en rozemarijn en leg ook in de olie.
Doe de champignons in de marinade en schep ze goed om. Hoe langer je de champignons in de olie laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Schep ze regelmatig nog eens om als je ze laat marineren.
Haal de champignons uit de olie en prik ze op metalen spiesen of op houten satestokjes die je eerst in water drenkt.
Op de BBQ ermee en smullen maar!!!!
Serveertip
Variaties zijn uiteraard mogelijk! Laat bv ook courgette, aubergine, ui, artisjok of een andere groete marineren en maak gemengde spiesen. Heerlijk bij zomerse temperaturen!
Laatste reacties
Hoi, gister voor de tweede keer gemaakt en vergeten een reactie te geven, ZE WAREN HEERLIJK ook de gasten waren er weg van bedankt groetjes kitty
erg lekker!
gisteren gemaakt wel zonder prikker was erg lekker bij een tomaten salade en rundermuis en rosti ga hem het weekeinde maken met prikker voor bij een bbq
lijkt me helemaal leuk, neem het mee!!! bedankt frederique
Leuk BBQ avondje gehad. Je recept paste er goed bij. Gaan we standaard herhalen
Lijkt me erg lekker, ik neem het mee bedankt. Groetjes Angela
Dit is echt een superlekker BBQ recept voor champignons! Ik heb genoten! Bedankt!<br>Natascha
Hoi!Neem dit lekker mee!Thanks!Lut.