gemarineerde champignonspies

  • Vegetarisch,
  • 10-20 min.
  • gemarineerde champignonspies

    Gemarineerde champignonspies

    Gemarineerde champignonspies

Heerlijk op de BBQ. De gewone witte champignons lenen zich uitstekend voor dit gerecht en worden zo echte smaakbommen!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 bakje kleine tot middelgrote champignons (grote champignons zijn vaak moeilijk gaar te krijgen)

* 1 verse spaanse peper

* 2 teentjes knoflook

* enkele takjes verse tijm en rozemarijn

* verse bieslook

* olie die tegen verhitten kan (olijfolie is lekker maar niet alle olieen kunnen tegen hoge temperaturen!)

* evt gedroogde kruiden als paprika of cayennepeper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 264,07 kcal
Koolhydraten 17,18 g
Eiwitten 7,99 g
Vetten 16,09 g

Voorbereiding

Reinig de champignons. Laat ze wel niet in water staan want dan slorpen ze zich vol met water en kan er geen olie meer bij!

Bereidingswijze

Doe een gulle scheut olie in een kom.

Snipper het pepertje, de knoflook en de bieslook fijn en doe in de olie.

Kneus de tijm en rozemarijn en leg ook in de olie.

Doe de champignons in de marinade en schep ze goed om. Hoe langer je de champignons in de olie laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Schep ze regelmatig nog eens om als je ze laat marineren.

Haal de champignons uit de olie en prik ze op metalen spiesen of op houten satestokjes die je eerst in water drenkt.

Op de BBQ ermee en smullen maar!!!!

Serveertip

Variaties zijn uiteraard mogelijk! Laat bv ook courgette, aubergine, ui, artisjok of een andere groete marineren en maak gemengde spiesen. Heerlijk bij zomerse temperaturen!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tuxie avatar
tuxie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten