1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Stamppot Rauwe zuurkool

Stamppot Rauwe zuurkool

Door: basalk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Ingrediënten 4 personen


2 kilo aardappelen, 1 dl. water, 500 gram verse worst, 50 gram margarine, 3 kopjes melk, 500 gram zuurkool, zout


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan


Lekker, voedzaam en gezond

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de worst even in heet water en droog het dan goed af, schil de aardappelen en snijd deze in stukken, snijd de zuurkool fijn

Bereidingswijze

Verhit de boter in de koekenpan en braad de worst rondom bruin en laat het dan op laag vuur gaar sudderen, kook de aardappels in water met een weinig zout, blus de braadworst af met het water, breng de melk aan de kook en stamp de aardappels fijn met de melk en de jus van de braadwordt, meng dan de zuurkool door de aardappelpuree, warm de stamppot goed door

Serveertip

Schep de stamppot op de borden, snijd de worst in porties en leg die er bovenop.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top