1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Italiaans ijs
  5. Italiaanse spinaziestamppot

Italiaanse spinaziestamppot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2005

Ingrediënten 4 personen




900 gram kruimige aardappels
400 gram diepvries bladspinazie
2 eieren
100 gram ontbijtspek in plakjes
1 dl melk
3 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel pesto Genovese
250 gram zachte geitenkaas
zout



schil de aardappels en snijd ze in stukken. kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar.

bereid de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. verwarm de melk. bak de spekplakjes krokant in een koekenpan.

stamp met een pureestamper de aardappels fijn met de melk,ei, olijfolie en pesto. meng de spinazie erdoor.

schep de stamppot op de borden en verdeel stukjes geitenkaas, gebakken spekplakjes en de pijnboompitten erover.




Verder heb je nodig


Pureestamper


EEN STAMPPOT VOOR DE ZOMER

Deel dit recept

Ontdek meer:

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Maak aardappelpuree altijd met een pureestamper of een pureeknijper. gebruik geen mixer, daar wordt de puree 'lijmig' van.je kunt eventueel ook gebakken spekjes door de stamppot mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top