1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kamper Steur

Kamper Steur

Door: basalk

  • Nederlands, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2005

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 40 grambloem, 50 gram boter, 2 theelepels grove mosterd, 1/2 l. bouillon


Verder heb je nodig


Pan


Eieren om op te zoeken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard, schrik ze onder koud water, pel ze en halveer ze.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en roer er de bloem door, blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan, voeg dan heel geleidelijk en al roerend de bouillon toe, blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan, roer er dan geleidelijk de mosterd door en laat op matig vuur nog even doortrekken.

Serveertip

Rooster 4 sneetjes brood aan beide kanten, leg op elk sneetje brood 2 gehalveerde eieren met de snijkant naar beneden, giet over alle eieren net zoveel saus dat de eieren niet meer te zien zijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top