1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige Aardappelschotel

Romige Aardappelschotel

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr. half om half gehakt
3 eetlepels boter
4 tomaten
300 gr gesneden prei
700 gr aardappelschijfjes
1 pakje koksroom(zelf gebruik ik soja room)
150 gr gemalen belegen kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Dit recept heb ik gekregen van insoontje een mede weblogger.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Tomaten schoonmaken ,en in stukjes snijden
gehakt met peper en zout rul bakken in 2 minuten.
In achtergebleven bakvet prei 2 minuten bakken.

Bereidingswijze

Gehakt in ovenschaal leggen.
Aardappelschijfjes, prei en tomaten over gehakt verdelen.
Koksroom roeren met peper en zout, en over schotel schenken.
Schotel bestrooien met kaas en in midden van voorverwarmde oven zetten.
In ca. 20 min gaar en bruin laten worden.

Serveertip

Deze schotel kun je s'morgens al klaarmaken en savonds in de oven zetten.
Makkelijk als je eens een dagje weg wilt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dumonsau


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dumonsau
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top