kip met rodenbach pruimen en appels
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
4kippenbouten200gr gedroogde pruimen
2appels
1koffielepel mosterd(dijon)
25cl room
2flesjes rodenbach(33cl)
1takje tijm
1laurieblad
versgehakte peterselie
zout
Voorbereiding
laat de pruimen 2u weken in 2dl water
Bereidingswijze
kruid de kip met zout en peper.Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren,haal deze eruit en houd even opzij.Laat de ui in het braadvocht zweten.Voeg de kip terug toe en laat nog even verder zweten.Voeg de rodenbach,tijm,laurie eraan toe en breng aan de kook.Doe er de appelen en pruimen(met het water)bij en laat 35min.zachtjes sudderen onder deksel.Voeg als laatste de room en mosterd toe.
Serveertip
lekker met krokketjes en cressonette
de rodenbach kan je vervangen door een ander donker bier(dubbele trappist,kriek)