1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gebakken rijst met kip en scampi-garnalen

Gebakken rijst met kip en scampi-garnalen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2005

Ingrediënten 4 personen


-4 sjalotten grof gehakt
-2 tenen knoflook
-1 th lepel gedroogde garnalenpasta (trasi)
-2 verse rode chilipepertjes (ontzaad)
-1/2 th lepel gemalen kurkuma
-2 el ketchup
-2 el ketjap manis
-2 el lichte sojasaus
-3 a 4 el arachide of maisolie
-800 g afgekoelde gekookte witte rijst
-150 g gesnipperde groenekool
-125 g doperwten (1 min geblancheerd en uitgelekt)
-125 g grote garnalen (scampi), gepeld en darmkanaal verwijderd
-200 g gebakken stukjes kip
-4 lente uitjes (in plakjes)
-4 eieren



In de Aziatische keuken gooit men nooit restjes rijst weg, men roerbakt met stukjes vlees en groenten....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-stamp sjalotten, knoflook, garnalenpasta, chilipepers en kurkuma in een vijzel tot een pasta (of blender)
-meng in een kom de ketchup met de ketjap en sojasaus en zet ook apart

Bereidingswijze

*verhit 2 el olie in de wok op middelhoogvuur en voeg de kruidenpasta toe en roerbak 2 min
-draai het vuur hoog en verkruimel de koude rijst tussen de vingers en voeg toe
-omscheppen en het ketchupmengsel toevoegen en alles roerbakken
-voeg dan de kool, erwten, scampi en stukjes kip toe en roerbak 3 min tot de scampi rose worden

Serveertip

-verdeel de nasi over 4 borden en garneer met de lente ui en leg op elk bord een mooi spiegeleitje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top