1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. spareribs

spareribs

Door: rah2o

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten


Spare ribs (ongemarineerd, bestellen bij slager, NIET laten snijden)
voor de marinade: 3 st.steranijs, enkele tenen knoflook (gekneusd) enkele peperkorrels of jalapenos pepers (in potje bij AH) verse gember verse rozemarijn 125 gr. honing 1 eetlepel ketjap manis (zoet) 1 mok soja saus (zout) 1 mok ketchup 5 eetlepels droge sherry



Wel even wat voorbereiding, maar het resultaat is ongeëvenaard.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ingrediënten voor de marinade goed mengen en in een brede schaal over de spare ribs schenken. 24 uur laten marineren in de koelkast ------- spare ribs in grote pan overgieten met de marinade, aangevuld met water tot ze onderstaan. 45 min - 1 uur zachtjes laten sudderen af laten koelen en in koelkast zetten

Bereidingswijze

Uit koelkast nemen vet eraf scheppen marinade inkoken tot dikke saus (blijf roeren!) ribs insmeren met de saus en roosteren onder de grill of op de barbeque Je kunt dit gerecht prima in grote hoeveelheden lang van tevoren maken en invriezen.

Serveertip

Geroosterde aardappelen: selecteer een aantal mooie (liefst nieuwe) aardappelen. Schrob de schil schoon, en prik ze een aantal keren met een vork in. Overgiet ze met olijfolie en laat ze enkele minuten in de magnetron (bijna) garen. Snijdt ze over de lengte in 4 partjes. Leg de partjes met de schil op een bakplaat/bakpapier en strooi er rozemarijn, zout en peper over. Besprenkel dit ruim met olijfolie en schuif de bakplaat in de oven (200 grC) ca. 30 min. Lekker met verse maiskolven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rah2o
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top