1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Gehaktballetjes met gele rijst

Gehaktballetjes met gele rijst

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kopje broodkruim
1 dl droge witte wijn
3 teentjes knoflook
1 ei
versgemalen peper
zout
1 tl paprikapoeder
1 tl gehakte tijm
700 g rundergehakt
2 uien
3 el olijfolie
50 g pijnboompitten
2 el tomatenpuree
1 mespuntje gemalen kardemom
1 pak gele rijst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn. Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen). Pel de uien en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze even uit de pan. Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten. Voeg de rest van de wijn toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees. Verwarm nog 15 min. met deksel op de pan. Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de gehaktballetjes bij de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top