1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: henny_b_b

  • Duits, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kg vastkokende aardappelen
2 uien
2 eieren
1 tl zout
zonnebloemolie om in te bakken
125 ml zure room
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte peterselie
1 teentje knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Wikkel de aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit.
Pel de uien en snipper ze.

Bereidingswijze

Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor. Verhit in een koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest. Roer voor de kruidencreme de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveer deze apart bij de Reibekuchen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top