1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Knoflooksoep met kaascroutons

Knoflooksoep met kaascroutons

Door: henny_b_b

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten 6 personen


10 teentjes knoflook
1,2 l kippenbouillon
2 eierdooiers
2 dl koksroom
3 tl maizena of allesbinder
zout
versgemalen peper
2 el bieslook in ringetjes geknipt
1 el olijfolie
Voor de kaascroutons:
12 sneetjes ciabatta dun gesneden
4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
olijfolie om te bedruppelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Verhit de olijfolie in de soeppan en laat de knoflook op laag vuur fruiten zonder te laten kleuren. Blus af met de bouillon. Bedruppel voor de kaascroutons de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie. Verwarm de ovengrill voor, leg de sneetjes op het ovenrooster en laat ze aan een kant goudbruin roosteren (let goed op dat ze niet verbranden). Draai de sneetjes om en bestrooi ze met de parmezaanse kaas. Laat ze nogmaals roosteren tot de kaas licht begint te kleuren.

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers in een kom en klop er de room en de allesbinder of de maizena door. Breng de bouillon aan de kook. Roer een soeplepel van de kokende bouillon in een dun straaltje door de eierroom en klop de eierroom daarna door de kokende soep. Breng de soep opnieuw tot tegen de kook tot hij licht bindt en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de soep in de borden of de koppen, bestrooi met de bieslook en serveer met de licht opgewarmde kaascroutons.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top