Hete Bokking

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote vette gerookte bokking
2 grote uiten
4 teentjes knoflook
2 hete pepers zonder pit
2 grote tomaten
5 stuks zure birambies of 1 grasgroene manja
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Borstel de bokking voorzichtig schoon en snijd het in 8 stukken (kop eraf). Verhit de olie in een pan en bak de stukjes bokking even totdat ze openbarsten (openspringen door de hete olie). Goed omscheppen. Haal de stukjes bokking uit het vet, terwijl de pan op het vuur blijft.
Laat genoeg olie in de pan staan eventueel nog 1 theelepel olie toevoegen om de fijngehakte uien, knoflook en peper te bakken. Doe daarna de in partjes gesneden tomaten toe totdat een smeuig papje is verkregen. Hierin de suiker meekoken. Als de massa te droog is, voeg dan 1/2 kopje water toe.
Was intussen de birambies en snijd deze in tweeen overlangs. In plaats van birambies kan een groene manja worden gebruikt. Deze wordt geschild en het vruchtvlees wordt in lange repen van de pit losgesneden.
Doe de vruchten in de massa en op het laatst de gebakken stukjes bokking. Voorzichtig omscheppen en op een laag vuurtje laten sudderen. Let op dat het gerecht smeuig blijft indien nodig nog een 1/2 kopje water bijvoegen.

Serveertip

Dit gerecht kan gegeten worden met witte rijst. Het is de saus die het lekkerst smaakt!!! Ook lekker op brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten