1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Zomerse maaltijdsoep& knoflookbrood

Zomerse maaltijdsoep& knoflookbrood

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten 6 personen


Voor de soep:
500 g groene asperges
300 g bospeen
1 pot witte bonen (circa 400 g)
1 1/2 l groentebouillon (van tabletten)
1 blik gepelde tomaat (blokjes, ca. 400 g)
zout
versgemalen peper
versgeraspte belegen kaas
Voor het brood:
1 Turks brood
2 teentjes knoflook
2 tl gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
6 el (olijf)olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de onderste helft van de asperges en snijd de houtachtige uiteinden weg. Snijd de asperges in stukken van ca. 4 cm. Snijd de geschrapte worteltjes in stukken van ca. 2 cm. Spoel de witte boontjes in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Halveer het Turks brood en snijd de helften horizontaal doormidden. Doe de knoflook en de kruiden in een schaaltje en roer er de olie door. Bestrijk het brood met de gekruide knoflookolie en laat intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het Turks brood op het ovenrooster en laat het in 10 min. goudbruin bakken. Snijd ieder stuk in vier punten en leg ze op een platte schaal. Breng intussen in een grote pan 1,5 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Laat de asperges en de worteltjes ca. 8 min. koken. Voeg de boontjes en de blokjes tomaat toe en laat nog ca. 5 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met het brood en zet de geraspte kaas op tafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top