Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2)
  • 3-4 uien in plakjes.(2)
  • 2-3 rijpe tomaten (2)
  • 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu)
  • Sap van 1 citroen. (½)
  • Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje)
  • Zout en peper naar smaak.
  • Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 327,03 kcal
Koolhydraten 5,29 g
Eiwitten 25,81 g
Vetten 21,74 g
Benodigdheden
  • Braadpan of hapjespan met deksel
  • Schotel of groot bord.

Voorbereiding

  • De visplakken wassen, op een schotel doen en het citroensap erover gieten.
  • Zout en peper en eventueel er wat kruiden over strooien en een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan.
  • De tomaten (als je dat wilt) ontvellen door ze bovenin een kruis te snijden, met kokend water overgieten, 1 minuut laten staan, afkoelen onder koud stromend water en je kan het vel er makkelijk afpellen.

Bereidingswijze

  • In een pan de olie verwarmen en de uien fruiten. Dan de tomaten, peterselie, zout en peper toevoegen.
  • Indien je knoflook lekker vindt de knoflook op het laatst toevoegen en nog 15/20 minuten laten sudderen.
  • Dan voorzichtig de plakken vis in de pan bovenop de groenten plaatsen, deksel weer op de pan doen en ongeveer nog 10/ 15 minuten zachtjes laten sudderen met de deksel op pan.

Bron

Grieks kookboek en aangepast aan eigen smaak.

Serveertip

Lekker met rijst of `Sperziebonen met aardappels in tomatensaus` en/of een (Griekse) salade! Lees ook eens de reacties bij dit recept, er staan heel wat lekkere tips bij.
Hieronder de link naar Sperziebonen met aardappels in tomatensaus"
Sperziebonen-met-aardappels-in-tomatensaus-grieks-recept

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten