Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2005
  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

  • Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

    Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2)
  • 3-4 uien in plakjes.(2)
  • 2-3 rijpe tomaten (2)
  • 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu)
  • Sap van 1 citroen. (½)
  • Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje)
  • Zout en peper naar smaak.
  • Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Braadpan of hapjespan met deksel
  • Schotel of groot bord.

Voorbereiding

  • De visplakken wassen, op een schotel doen en het citroensap erover gieten.
  • Zout en peper en eventueel er wat kruiden over strooien en een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan.
  • De tomaten (als je dat wilt) ontvellen door ze bovenin een kruis te snijden, met kokend water overgieten, 1 minuut laten staan, afkoelen onder koud stromend water en je kan het vel er makkelijk afpellen.

Bereidingswijze

  • In een pan de olie verwarmen en de uien fruiten. Dan de tomaten, peterselie, zout en peper toevoegen.
  • Indien je knoflook lekker vindt de knoflook op het laatst toevoegen en nog 15/20 minuten laten sudderen.
  • Dan voorzichtig de plakken vis in de pan bovenop de groenten plaatsen, deksel weer op de pan doen en ongeveer nog 10/ 15 minuten zachtjes laten sudderen met de deksel op pan.

Bron

Grieks kookboek en aangepast aan eigen smaak.

Serveertip

Lekker met rijst of `Sperziebonen met aardappels in tomatensaus` en/of een (Griekse) salade! Lees ook eens de reacties bij dit recept, er staan heel wat lekkere tips bij.
Hieronder de link naar Sperziebonen met aardappels in tomatensaus"
Sperziebonen-met-aardappels-in-tomatensaus-grieks-recept

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 18-05-2016

Weer eens gemaakt zondag in mijn geïmproviseerde keuken. Gisteren heb ik vissoep van de saus gemaakt Die smaakte ook heerlijk! Weer eens snel maken. Lieve groet Cecile

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

Fressnapf avatar
Fressnapf 01-05-2014

Ik zie dit voorbij vliegen, lijkt me lekker Louise. Ik heb deze bewaard. Griekse boontjes maak ik erg vaak. Groetjes Alex. ^O^

jchulskerprenen avatar
jchulskerprenen 07-02-2014

ik heb je recept meegenomen het lijkt me erg lekker dank je louise.groetjes joke.

Cecileg avatar
Cecileg 07-02-2014

Louise, dit was weer heerlijk! Komt nog wel vaker op tafel. Lieve groet Cecile

zizypha avatar
zizypha 06-02-2014

http://www.smulweb.nl/recepten/1125329/Sperziebonen-met-aardappels-in-tomatensaus-grieks-recept Astublieft even in je adresbalk zetten, als het goed is werkt het wel!

ArualB avatar
ArualB 06-02-2014

Neem ik mee! Alleen werkt de link naar het sperziebonenrecept niet (meer). En ik kan helaas niet alle reacties lezen want er staan een aantal van die 'inzetten'/reclames overheen. Maar lijkt me lekker hoor, dank je wel!

pammetje83 avatar
pammetje83 04-12-2013

Een heerlijk en makkelijk recept. Bedankt!

leanne7 avatar
leanne7 19-09-2013

Inderdaad een `succes-verzekerd` recept. Ik heb er nog courgette en 2 eetlepels pastasaus voor vis aan toegevoegd, opgediend met spaghetti voorzien van olijfolie, knoflook en rode pepervlokken. Succes bij de kids en de volgende keer met aapdappeltjes en sperziebonen.

leanne7 avatar
leanne7 19-09-2013

Inderdaad een `succes-verzekerd` recept. Ik heb er nog courgette en 2 eetlepels pastasaus voor vis aan toegevoegd, opgediend met spaghetti voorzien van olijfolie, knoflook en rode pepervlokken. Succes bij de kids en de volgende keer met aapdappeltjes en sperziebonen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten