1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Door: alidada

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2005

Ingrediënten 6 personen


  • 6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2)
  • 3-4 uien in plakjes.(2)
  • 2-3 rijpe tomaten (2)
  • 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu)
  • Sap van 1 citroen. (½)
  • Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje)
  • Zout en peper naar smaak.
  • Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.


Verder heb je nodig


  • Braadpan of hapjespan met deksel
  • Schotel of groot bord.

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!)
Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • De visplakken wassen, op een schotel doen en het citroensap erover gieten.
  • Zout en peper en eventueel er wat kruiden over strooien en een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan.
  • De tomaten (als je dat wilt) ontvellen door ze bovenin een kruis te snijden, met kokend water overgieten, 1 minuut laten staan, afkoelen onder koud stromend water en je kan het vel er makkelijk afpellen.

Bereidingswijze

  • In een pan de olie verwarmen en de uien fruiten. Dan de tomaten, peterselie, zout en peper toevoegen.
  • Indien je knoflook lekker vindt de knoflook op het laatst toevoegen en nog 15/20 minuten laten sudderen.
  • Dan voorzichtig de plakken vis in de pan bovenop de groenten plaatsen, deksel weer op de pan doen en ongeveer nog 10/ 15 minuten zachtjes laten sudderen met de deksel op pan.

Serveertip

Lekker met rijst of `Sperziebonen met aardappels in tomatensaus` en/of een (Griekse) salade! Lees ook eens de reacties bij dit recept, er staan heel wat lekkere tips bij.
Hieronder de link naar Sperziebonen met aardappels in tomatensaus"
Sperziebonen-met-aardappels-in-tomatensaus-grieks-recept

Bron

Grieks kookboek en aangepast aan eigen smaak.



Deel dit recept

Reacties (123)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top