Kropsla met knolselderij en Roquefort

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
1 krop (boter)sla;
A? selderijknol, schoongemaakt ca. 250 gram;
1 eetl. limoen- of citroensap;
zout;
witte peper;
2 eetl. (zonnebloem)olie;
ca. 75 gram Roquefort of andere blauw geaderde kaas;
3 - 4 eetl. cr??me fra??che;
A? theel. geraspte limoen- of citroenschil;
2 theel. fijngesneden bieslook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de sla schoon. Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water. Maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge). Scheur de bladeren in kleine stukjes en neem de dikste nerven weg. Boen de selderijknol onder stromend koud water schoon. Snijd de selderijknol in 3 - 4 dikke plakken. Schil de plakken en spoel ze onder stromend koud water. Maak de plakken droog met keukenpapier en rasp ze op een (zeer) grove rasp.
Breng in een pan met dikke bodem 3/ 4 liter water aan de kook. Voeg limoen- of citroensap toe en roer er 2 theelepels zout en de olie door. Voeg de geraspte selderijknol toe. Roer alles krachtig door. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Neem dan de pan van het vuur en laat de knolselderij in het kookvocht koud worden. Laat de knolselderij daarna in een bolzeef uitlekken.
Wrijf de helft van de Roquefort door een fijne zeef. Vermeng de nu verkregen puree met cr??me fra??che en roer er ger??lspte limoen- of citroenschil door.
Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Serveertip

verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de uitgelekte knolselderij er in het midden op. Schep de saus er over en bestrooi de gerechten met de verkruimelde rest van de Roquefort en de bieslook.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ermatire avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten