Turks stoofpotje

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

  • Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

  • Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

    Turks stoofpotje

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 598,19 kcal
Koolhydraten 36,92 g
Eiwitten 37,90 g
Vetten 30,42 g
Benodigdheden
Flinke braadpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee. Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggidobbeltjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.

Serveertip

Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Doorsturen

Home Recepten