Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2005

Ingrediënten 2 personen


VOOR GEVULDE KIPFILET:
2 halve kipfilets - verse roomkaas (ik gebruik bieslook roomkaas) - 2 plakken ham - zout - peper - satestokjes - olijfolie voor bakken

VOOR TOMAAT:
2 rijpe tomaten in twee halve sterren gesneden - ham, heel fijn gesneden - vinegrette gemaakt van ui-fijn, olijfolie, citroensap, gemengde groene kruiden, ietsje suiker, zout, peper (meng goed)


VOOR STOKBROOD:
1 stokbrood diagonaal open gesneden - kruidenboter - dadels, fijn (optioneel)


Gevulde kipfilet
Gevulde kipfilet

.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR GEVULDE KIPFILET:
1. Snijd de kraakbeen van kipfilets. 2. Kipfilets voort helft opensnijden en plat open maken op broodplank. 3. Met behulp van plastiek erop de kipfilets plat slaan met koksmes. 4. Kruid binnenkant van kipfilets met zout en peper. 5. Leg de plak ham erop en smeer verse roomkaas eroverheen. 6. Steek beide kipfilets vas met een satestokje. 7. Kruid de kipfilets buiten om met zout en peper. (let erop niet te veel zout te gebruiken; aangezien ham ook vrij zout is). 8. Bestuif kipfilets licht met bloem. 9. Bak ze in olijfolie op middel-vuur gaar en mooi bruin, maar vooral niet te droog. 10. Houdt ze warm.

VOOR TOMAAT:
1. Verdeel fijngesneden ham over de tomatensterren. 2. Meng vinegrette nog even goed en verdeel over tomaten, zo 15 min. voor serveer.

VOOR STOKBROOD:
1. Verdeel knoflookboter over stokbrood door het in openingen te doen. 2. Doe stokbrood in hete oven tot mooi knapperig en boter is gesmolten. 3. Snijd in handsaam plakken.

Serveertip

(er kan ook fijn verzoete dadels door knoflookboter gemengd worden, was mijn zoon zijn idee



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top