Risotto met Courgette en Amandelen

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2005

Lekker Bijgerecht in een half uurtje klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 1 grote zoete ui gesnipperd
  • 1 grote courgette in kleine blokjes
  • 500 ml rijst
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ? tl gedroogde of heel tl verse tijm(blaadjes)
  • 750ml water
  • 250 ml witte wijn
  • zeezout of kruidenzout
  • zoete rode chili saus
  • zakje amandelschaafsel (baukje)
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    De grote zoet ui kan je voor wat meer pit vervangen door 2 rode uien.

    Voorbereiding

    Snijd de uien en de courgette.

    Bereidingswijze

    Verwarm de olie in een grote braadpan. Fruit hierine de uien. Als die Glazig zijn fruit je de rijst even mee. Vervolgens Fruit ik de courgette even mee.

    Doe het water bij de rijst en doe de tijm er boven op.
    Deksel op de pan en 15 minuten heel zachtjes laten sudderen op een plaatje.
    Dan mag de wijn erbij. Laat nog 5 minuten doorsudderen.

    Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.


    Maak de risotto op smaak met het zout en de zoete rode Chili saus.

    Serveertip

    Strooi de geroosterde amandelen er overheen.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten