
6 witte asperges
een klontje boter
10 grote scampi
1 kleine tomaat
4 pijpjes bieslook
3 blaadjes basilicum
4 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
Kookpot, wok (of koekenpan met antikleeflaag)
Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum.
Een spetter! Smakelijk!!
De asperges schillen - begin +/- 4 cm onder de kop.
De tomaat schillen, ontpitten en in blokjes snijden. Vermeng die met de gesnipperde basilicum en 0.5 eetlepel olijfolie.
De scampi pellen - op het staartstukje na - en het darmkanaal verwijderen.
Breng in een grote pot water aan de kook, voeg er zout en een blokje boter aan toe.
Leg de asperges in het kokende water en kook beetgaar in 8 a 12 minuten (afhankelijk van de dikte).
Ondertussen: de scampi in hete olie in de wok kort aanbakken. Kruid met peper en zout.
De asperges schikken op warme borden. Leg er de tomatenblokjes en de scampi kunstig langs en strooi er iets gesnipperde bieslook over.
U kan er eventueel een beetje hollandse saus bij serveren of de saus die ik eerder beschreef om het scampipannetje (08 03 2005) te bereiden.
Wijnsuggestie: Champagne: Egly?Ouriet, Cuvee Veilles Vignes, Blanc de Noirs, degorgee septembre 2001 of Cuvee Speciale
Onbekend
rens2011 18-04-2011
heb dit recept meegenomen, ben gek op asperges en scampi, met dank!
ingeroosje 24-03-2011
Het ziet er heerlijk uit.Dit receptje ga ik klaar maken zodra er Asperges zijn. Laat je zeker iets weten hoe lekker het was, Ingeroosje
tinekeroelandse1964 20-03-2009
ik heb hem geprobeerd nou hij is heerlijk bedankt voor het recept groetjes tineke
jocucina 29-05-2005
Wat een heerlijk voorgerecht, meegenomen, bedankt.
Groetjes Joke
pwiggers 26-05-2005
Wat ziet dat er lekker uit. Dit is echt een geweldig recept. Neem ik natuurlijk van je mee. Heel erg bedankt, Petra