1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Warme chocoladecake overgoten met een witte chocoladesaus

Warme chocoladecake overgoten met een witte chocoladesaus

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2005

Ingrediënten 10 personen


200 gr zelfrijzend bakmeel 25 gr cacaopoeder snufje zout 175 gr zachte margarine 175 dr gele basterdsuiker
Enkele druppels vanille-essence
4 eieren
75 gr witte chocolade
Chocoladebladeren en krullen ter garnering
WITTE CHOCOLADESAUS
75 gr witte chocolade in stukjes
1,5 dl room
2-3 el melk



Echt een GEWELDIG lekker en mooi nagerecht!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze

Zeef het meel, cacaopoeder en zout boven een kom. Klop er een ei door.
Roer de resterende eieren en het meel er in gedeelten door, zodat u een glad beslag krijgt.Klop er een ei door. Roer de witte chocolade erdoor en schep alles in een broodblik van 675 ? 900 gram of een ingevette cakevorm cakevorm 18 cm. Bak de cake in 30-40 minuten net gaar. Verwarm voor de saus de chocolade en room zachtjes tot de chocolade is gesmolten. Roer de melk erdoor en blijf roeren tot de saus is afgekoeld. Schep wat saus op elk bord en leg er een plak cake in. Garneer de cake met chocoladeblaadjes en of krullen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top