1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hangop
  6. Hangop

Hangop

Door: basalk

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2005

Ingrediënten 4 personen


4 liter karnemelk, 8 beschuiten, bruine suiker, 1 dl melk.


Verder heb je nodig


Pan,vergiet, theedoek


Zoals mijn grootmoeder die op maandag wasdag maakte

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet het vergiet in een grote pan, leg een theedoek over het vergiet en giet de karnemelk op de theedoek, de hangop is bijna klaar als er geen vocht meer uit de theedoek in de pan drupt. Hangop is het dikke gedeelte dat in de doek achterblijft, roer daar de melk door en schenk het over de beschuiten, dek af met bruine suiker naar smaak.

Serveertip

Je kan de theedoek ook aan de waslijn hangen, de hangop is dan klaar als de was droog is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top