1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. kip smeur

kip smeur

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2005

Ingrediënten 6 personen


2 kippen of 8 bouten,bakje champignons,kilo uien,kilo prei,kilo winterpeen, 2 blikjes gepelde tomaten of kilo verse tomaten,eetlepel geperste knoflook of 4 teentjes,theelepel laos,lepel ketoembar,2 laurierbladeren eetlepel (ofmeer)sambal 2 tot 3 deciliter ketjap manis (ook naar smaak)


Verder heb je nodig


Grote braadpan of braadslee


Na veel uitproberen en testen en proeven kwam ik tot dit lekkers!!! mjammie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle groenten fijnsnijden

Bereidingswijze

Kip in stukken snijden zouten en peperen en in ruim olie of boter aanbraden dan uit de pan halen en dan alle groenten bakken kip er terugbij doen en dan ook allen kruiden erbij meer of minder als beschreven al naar gelang uw smaak (pittig of mild) afblussen met water en dit 1 tot 2 uur laten smoren kan op het gas maar eventueel ook in de oven. eet smakelijk!!

Serveertip

Lekker met rijst of met nasi of bami en als je er ook nog sate en babi pangang bij maakt heb je een complete rijsttafel en een lekker koud pilsje smaakt er ook wel bij!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joan-tiny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joan-tiny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top