1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gegratineerde asperges

gegratineerde asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-05-2005

Ingrediënten 1 personen


- 1 pot witte asperges
- eetlepel speltmeel
- paar plakken munsterkaas
- handje pijnboompitten


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Heerlijk met munsterkaas en pijnboompitten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Giet de asperges af, maar bewaar het vocht.
- Doe de asperges in de ovenschaal.
- Bind het vocht met een eetlepel speltmeel.
- snij een deel van de munsterkaas in kleine stukjes.
- Roer de kaas door de saus.
- Giet de saus over de asperges.
- Strooi hier de pijnboompitten over.
- Verdeel de rest van de kaas over de asperges met saus.
- Plaats de ovenschaal ongeveer 10 minuten onder de grill tot er een bruin korstje op komt.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen.

Je kan voor dit recept natuurlijk ook verse asperges gebruiken. Het gerecht wordt dan veel bewerkelijker. Kijk voor bereidingswijze van verse asperges in andere recepten.
Zijn de asperges gaar, vervolg dan dit recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top