Paddestoelensoep met sherry
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
200 gram paddestoelen soepmix - 40 gram boter - 2 sjalotten - 3 eetlepels tarwebloem - 8 dl groentebouillon van tabletten - 1/2 dl droge sherry - 1 1/2 dl slagroom - vers gemalen peper - zout - 2 eetlepels geknipte peterselieBereidingswijze
Maak de paddestoelen soepmix schoon. Snipper de sjalotten. Snijd de oesterzwammen uit de soepmix in reepjes en de rest in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de sjalotten in 4 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten al omscheppend mee. Roer de bloem er door en laat het mengsel op laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het telkens al roerend aan de kook. Kook de soep 10 minuten op laag vuur. Voeg de sherry en slagroom toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 borden en garneer met de peterselie.