1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia's

Door: eatanasale

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2005

Ingrediënten


1 pak loempiavellen (a 40 stuks, toko)
2 dubbele kipfilets
2 winterwortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pak (250 gram) laksa (rijstvermecelli, toko)
2 a 3 bouillonblokjes, kip
twee eetlepels verse, gehakte selderij
1 ei
1 theelepel vetsin
suiker,
zout,
azijn
olie om in te frituren


Vietnamese loempia's
Vietnamese loempia's

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de loempiavellen - maak de kipfilet fijn in de Keukenmachine, met het mes - doe hetzelfde met de winterwortelen - snipper de ui, pers de knoflook - bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in een pan of wok - voeg de met zout en peper bestrooide, fijgemaakte kip toe - laat het al roerend even bakken - doe de ui en knoflook erbij - bak het een paar minuten - voeg wortel, selderij, vetsin en de fijngewreven bouillonblokjes toe - laat het geheel nog 5 min zachtjes bakken - doe nu de laksa erbij - roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is - let er op dat het erg zout smaakt; na bereiding trekt een deel van het zout in de velletjes, maak je ze niet zout genoeg, worden ze echt te flauw - door toevoeging van suiker en azijn wordt de smaak ook beter - ga aan een tafel zitten met de loempiavellen en de vulling, zet verder nog een bakje klaar met losgeklopt ei - trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg! - leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen - vouw de loempia verder ze stevig op - doe aan het laatste randje wat losgeklopt ei om hem dicht te plakken - zie voor vouwinstructies de verpakking van de velletjes - als je alle loempia's klaar hebt frituur je ze in ruim olie goudbruin -

Serveertip

Bewaar de ongebakken loempia's in de diepvries, zorg dat de velletjes niet vochtig worden - bak ze vlak voor serveren op



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eatanasale
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top