Vietnamese loempia's

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2005
  • Vietnamese loempia's

    Vietnamese loempia's

    Vietnamese loempia's

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 pak loempiavellen (a 40 stuks, toko)
  • 2 dubbele kipfilets
  • 2 winterwortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak (250 gram) laksa (rijstvermecelli, toko)
  • 2 a 3 bouillonblokjes, kip
  • twee eetlepels verse, gehakte selderij
  • 1 ei
  • 1 theelepel vetsin
  • suiker,
  • zout,
  • azijn
  • olie om in te frituren
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    ontdooi de loempiavellen - maak de kipfilet fijn in de keukenmachine, met het mes - doe hetzelfde met de winterwortelen - snipper de ui, pers de knoflook - bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes

    Bereidingswijze

    Verhit een scheut olie in een pan of wok - voeg de met zout en peper bestrooide, fijgemaakte kip toe - laat het al roerend even bakken - doe de ui en knoflook erbij - bak het een paar minuten - voeg wortel, selderij, vetsin en de fijngewreven bouillonblokjes toe - laat het geheel nog 5 min zachtjes bakken - doe nu de laksa erbij - roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is - let er op dat het erg zout smaakt; na bereiding trekt een deel van het zout in de velletjes, maak je ze niet zout genoeg, worden ze echt te flauw - door toevoeging van suiker en azijn wordt de smaak ook beter - ga aan een tafel zitten met de loempiavellen en de vulling, zet verder nog een bakje klaar met losgeklopt ei - trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg! - leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen - vouw de loempia verder ze stevig op - doe aan het laatste randje wat losgeklopt ei om hem dicht te plakken - zie voor vouwinstructies de verpakking van de velletjes - als je alle loempia's klaar hebt frituur je ze in ruim olie goudbruin -

    Serveertip

    bewaar de ongebakken loempia's in de diepvries, zorg dat de velletjes niet vochtig worden - bak ze vlak voor serveren op

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Patrieshunt avatar
    Patrieshunt 05-09-2018

    Geweldig!!

    poebeerr avatar
    poebeerr 13-10-2017

    Dankjewel voor je recept.

    mobiel_1358005271 avatar
    mobiel_1358005271 14-10-2016

    Deze zijn echt lekker !!! Zodra ik weer een vriezer heb ga ik een flinke voorraad maken haha!

    richardsomers avatar
    richardsomers 24-10-2014

    Deze loempia's nu een paar keer gemaakt, met succes. Bijkomend nadeel, ze willen thuis nu alleen de zelf gemaakte en niet meer van de kraam. :-)

    JosDeVenter avatar
    JosDeVenter 28-04-2012

    Vandag gemaakt en het was lekker maar wel een paar dingetjes; ik had te weinig vulling dus er zat teveel deeg in de loempia. Verder had ik de laksa bijna gekookt; niet doen dus; 20 min wellen in water. Verder waren ze wat flauw; weet iemand een alternatief voor Ve-Tsin ?

    Tacovwijk avatar
    Tacovwijk 23-04-2012

    Afgelopen weekend gemaakt,in mini variant. erg lekker bedankt voor het recept ga ze zeker vaker maken!

    JosDeVenter avatar
    JosDeVenter 22-04-2012

    Gaan we proberen; zonder vlees en ve-tsin dus ik ben benieuwd ! Iemand tips voor de vega variant ?

    elles1970 avatar
    elles1970 04-09-2010

    Zojuist de loempia``s gemaakt en gegeten....HEERLIJK!! Die gaan we zeker vaker maken, jammer voor de loempia meneer op vrijdag hier in het dorp!Dankjewel voor dit recept.Gr. Elles

    hermanna2 avatar
    hermanna2 02-09-2010

    bedankt alvast, zal dit zeker een keertje proberen. Groetjes Hermanna

    DeeJee1972 avatar
    DeeJee1972 02-09-2010

    Dit recept ga ik zeker een keer uitproberen, klinkt heerlijk. Ik neem het in ieder geval mee in mijn favorieten. Groetjes, Diana.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten