1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Maissoep

Maissoep

Door: dhr_joachim

  • Mexicaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2005

Ingrediënten 4 personen


? 500 gr mais uit blik, 1 l kippenbouillon, 3 vleestomaten, 2 kleine ui, 1 tl gedroogde oregano, 1 dl room, zout, 1? rood pepertje, 1 tot 2 el boter, 1 rode en 1 groene paprika, en wat koriander


Verder heb je nodig


Pannen, soeppan, snelmengbeker of keukenmachine, koekenpan


DIT IS EEN MEXICAANS SOEPJE MET MAIS VAN DAAR MAISSOEP

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het zaad en zaadlijsten. Snij de tomaten in stukjes. Snij de ui in stukjes.
Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten, snij in dunne reepjes. Halveer in de lengte het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak het pepertje klein. Hak de koriander fijn.
Laat de mais uitlekken. Hou ? 4 eetlepels apart. Doe de rest van de mais met de bouillon in een pan. Breng aan de kook, laat het ? 5 minuten zachtjes pruttelen.

Bereidingswijze

Pureer de massa in een snelmengbeker of in een keukenmachine. Doe de gepureerde massa terug in de pan.
Pureer de stukjes tomaat, ui en de oregano in de snelmengbeker of keukenmachine. Voeg de puree aan de soep toe en breng al roerend aan de kook. Laat de soep ? 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer er vervolgens de room door en maak op smaak met wat zout en het fijngehakte rode pepertje. Hou de soep warm.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de reepjes paprika; ze moeten zacht zijn. Verdeel de soep over borden

Serveertip

Garneer met de apart gehouden mais en de reepjes paprika en de koriander



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top