
100 gr boter.
120 gr bloem.
1 bakje champignons.
1 kipfilet.
1 boullionblok.
peper.
nootmuskaat.
laurier (niet noodzakelijk).
pakje room (gebruik zelf room culinair).
melk.
peterselie (verse of gedroogde).
Pan met anti aanbaklaag.
houten lepel.
Ragout met champignons en kipfilet
Champignons in vieren snijden of in kleine plakjes.
kipfilet in reepjes snijden en koken in een beetje water en boullionblok.
Boter laten smelten.
Met een houten lepel bloem erdoor roeren, totdat er een bonk deeg ontstaat.
De bonk bakken op middelvuur en af en toe roeren.
Beetje boullion erbij doen en goed roeren.
Champignons toevoegen.
Laten sudderen en af en toe roeren.
Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en laurier. (persoonlijk vind ik lekkerder zonder laurier).
Ca. 10 minuten laten sudderen, maar wel af en toe roeren.
Pakje room toevoegen. Als de boullion op is, melk gebruiken.
Houdt de kip apart.Als je op de dag de ragout gebruikt en opwarmt dan de kip in kleine stukjes snijden en toevoegen.
Strooi er als laatste wat peterselie door.
Je kan het serveren op stokbrood, toastjes of in ragoutbakjes.
Het is ook erg lekker op gewoon brood.
UitprobeermutsSandra 02-06-2016
wat voor pakje room en hoeveel gebruik je in dit recept? Naar eigen inzicht??
stoopa 01-02-2014
Een lekker recept... maar wel veeeeeeel te veeeeeel bloem....
Carlo_63 19-01-2012
Ragout hebben ze hier in Canada niet kant en klaar. Dan maar zelf maken dacht ik met Kerst. Nou, dat was me toch een succes!!! Kan geen kant en klare ragout tegenop!! Dank je voor dit heerlijke recept!
charlieke 04-06-2005
waaww, kei lekker
marianneoud 19-05-2005
Neem je recept mee
Dank je
Marianne