1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Gebakken bloedworst met appels en Canisiusstroop

Gebakken bloedworst met appels en Canisiusstroop

  • Regionaal, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2005

Ingrediënten 4 personen


-
-
-
-
-
-
600 gr. bloedworst
2 appels
50 gr. Canisiusstroop
bouillonblokje met water
50 gr. boter
1/10 l. yoghurt.



Lekker limburgs streekrecept,verbeterd door ons waardoor het de tong nog meer streelt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-
-
-
-
-
- -
-
-
-
-
-
-
Snijd de bloedworst in plakjes en
bak ze in de pan, haal ze uit de
pan en leg ze op een schaaltje
in de oven verwarmd op 100 ?C.
Bak de appelschijfjes apart en voeg ze
daarna toe bij de bloedworst in de oven,
zodat het warm blijft.
Blus de pan af met bouillon en voeg hier
Canisiusstroop aan toe.
Haal de pan van het vuur en roer de
yoghurt er door.
Verdeel de saus over de 4 borden,
decoreer hier netjes de bloedworst op
en hierover de appelschijfjes.

Serveertip

Een lekkere rode Limburgse wijn smaakt hier delicieux bij!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thedevil666


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thedevil666
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top