Citroenpesto
- Italiaans,
- 0-10 min.
De citroenpesto kan gebruikt worden op pasta, op garnalen of andere groenten.In het bijzonder op courgette. Het zachte courgettevlees en de citroenpesto zijn voor elkaar geschapen.
Ingrediënten 6 personen
sap en schil van 2 citroenen (indien mogelijk biologisch geteeld)flinke handvol basilicumblaadjes
5 a 6 tenen knoflook (eventueel minder naar smaak)
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
60 ml. olijfolie
zout en peper
3 eetlepels geraspte parmigiano (parmezaan)
Benodigdheden

Bereidingswijze
Doe alle ingredienten maar niet alle citroensap (de ene citroen heeft meer sap als de andere) in een vijzel of keukenmachine en maak alles fijn. Voeg zonodig meer citroensap toe. Voeg de kaas als laatste toe.
(ik had eens geen pijnboompitten in huis en heb cahewnoten genomen. Ging ook prima!)
Serveertip
voor Citroenzucchini:Stoom 8 a 10 kleine geraspte courgettes en 3 a 4 kleingesneden zomeruitjes tot ze net gaar zijn. Druk er wat van het courgettevocht uit. Breng dit mengsel samen met de citroenpesto in een pan en breng het op temperatuur.